AUTO SHANGHAI 2021: ElringKlinger bütün tahrik tipleri için inovasyonlar sergileyecek

ElringKlinger, AUTO SHANGHAI 2021'de ister klasik yanmalı motorlu, ister hibrit, isterse de tamamen elektrikle çalışan arabalar olsun, tüm tahrik tiplerindeki araçlar için uygun çözümler sergileyecek.

Şirket, yenilikçi contaların, termik ve akustik koruyucu sistemlerin yanı sıra komple yakıt hücresi yığınları ve bileşenleri, akü teknolojisi alanından ürünler ile elektrikli tahrik üniteleri için bileşenler sunuyor. 

Otomobil endüstrisi bir dönüşüm içinde bulunuyor. Ayrıca buna bir de dünyanın son bir yıldır bir olağanüstü halde bulunması ekleniyor. ElringKlinger China Ltd'nin Genel Müdürü Humphrey Chen, "Bu yüzden bu yılda müşterilerimizle yeniden doğrudan temas kurabilmemiz çok güzel. Bu önemli fuar, tekrar normal duruma dönüş yolunda adım atmak için birinci sınıf bir platform teşkil ediyor. Bundan ötürü bu yıl standımızda bir ilkler dizisi sergileyebilecek olmamız, daha da sevindirici" diyor.

Bu ilklerin arasında  yakıt hücreleri teknolojisi alanından çeşitli ürünler bulunmakta olup, bunların bir kısmı yeni kurulmuş olan EKPO Fuel Cell TechnologiesOrtak Girişimi tarafından geliştirildi. 123 kWel elektrik çıkışlı metalik bipolar plakalara dayalı 359 hücreli yakıt hücresi yığın modülü "NM12 Single" (PEMFC), yüksek performans gereksinimleri için tasarlandı. ElringKlinger ayrıca entegre sistem işlevlerine sahip "NM5-EVO" yakıt hücresi yığın modülünü (PEMFC) de gösteriyor. Bu 335 hücreli yığın modülü, 76 kWel'lik bir elektrik çıkışına sahip ve yakıt hücreli akü hibrit sistemi veya menzil uzatıcı olarak tahrik sistemlerine entegrasyon için kullanılabiliyor. Chen, "Yakıt hücresi yığınlarımız, yüksek performansları nedeniyle özellikle Çin'de akülü elektrikli tahriklere veya içten yanmalı motorlara rekabetçi bir alternatif teşkil ediyor" diyor.

İki akü modülü ve seri üretime hazır bileşenler
ElringKlinger, yakıt hücreleri alanındaki uzun yıllara dayanan yetkinliğine ek olarak, akü teknolojisi alanında da on yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. AUTO SHANGHAI 2021'de şirket iki farklı akü modülü sunuyor - prizmatik lityum iyon hücrelerden oluşan bir 48 V modülü ve 400 V'a kadar toplam sistem gerilimi olan bir akü depolama sistemine entegrasyon için silindirik lityum iyon hücrelerden yapılmış bir 60 V modülü. Asya-Pasifik Satış Başkan Yardımcısı Dirk Schneider "Ayrıca, fuardaki standımızda ElringKlinger'in de bu alanda geniş bir yetkinliğe sahip olduğunun altını çizen çeşitli bileşenler de görülebiliyor. Akü depolama muhafazalarını korumakta kullanılan basınç eşitleme elemanlarına ek olarak, bunlar hibrit ve akülü elektrikli araçlardaki çekiş akülerinde kullanılan hücre temas sistemleridir" diyor.

Modern içten yanmalı motor için geniş ürün yelpazesi
Alternatif tahrik teknolojilerine doğru giderek daha büyük bir dönüşümün yaşanmasına rağmen, modern içten yanmalı motor gelecek yıllarda da önemli bir rol oynamayı sürdürecek. ElringKlinger conta teknolojisi alanında 100 yıldan fazla tecrübe sahibi ve örneğin silindir başlığı contasını ilerleyen zaman içinde geliştirerek bir yüksek teknoloji ürününe dönüştürdü. Bu ürünün incelenecek farklı örnekleri var.

AUTO SHANGHAI 2021'de koruma teknolojisi alanında çeşitli ElroActiveTM sistemleri (termik koruma) ve ElroShieldTM sistemleri (termik ve akustik koruma) gösteriliyor.

Hafif yapı parçaları tahrik türünden bağımsız olarak bütün araçlarda kullanılabiliyor. Bunların arasında torpido traversleri ve burada görülebilecek olan bir kapı modülü de bulunuyor.

Fuar standında kapsamlı hijyen konsepti
Bütün ziyaretçilerin kendilerini güvende hissetmeleri için, ElringKlinger çeşitli önlemler aldı. Chen, "Güvenlik, yani müşterilerimizin, standımıza gelen ziyaretçilerin ve fuarı organize eden insanların güvenliği bizim için önemli. Bu yüzden mesafeleri korumak için çeşitli önleyici tedbirler alıyoruz. Bunun yanı sıra tıbbî maskeler de kullanıma sunuyoruz" diyor.