"Almanya'nın en iyi işvereni 2021": ElringKlinger en iyi tedarikçi seçildi

ElringKlinger Almanya'nın en sevilen işverenlerinden biri ve diğer bütün otomotiv tedarikçileri arasında ilk sırada yer alıyor.

Bu, pazar araştırma şirketi Statista'nın STERN dergisiyle birlikte 47.500'den fazla çalışan arasında yaptığı bir anketin sonucu. Bu araştırmaya 24 ayrı sektörden en az 500 çalışanı bulunan 2.600'ün üzerinde şirket katıldı. En iyi işveren listesinde girmeyi 650 şirket başarabildi.

ElringKlinger, geçen yıl olduğu gibi "Otomotiv ve Tedarikçiler" kategorisinde ilk 10 işveren arasında yer aldı. ElringKlinger, toplam 77,03 puanla BMW, Daimler, Porsche, Audi ve Volkswagen gibi Almanya'nın sektördeki devlerinin ardından altıncı sırada yer almayı başardı. Ancak yine de Dettingen/Erms merkezli şirket, otomotiv tedarikçileri arasında en sevilen işveren. Bütün sektörlerin dahil edildiği genel sıralamada ise ElringKlinger 64. sırada yer aldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Wolf, sonucu "Çalışanlar arasında en sevilen otomotiv tedarikçisi seçildiğimiz için mutlu ve gururluyuz. Çalışanlarımız kendilerini şirketimizle yüksek düzeyde özdeşleştiriyor. Bugüne kadar birlikte Korona krizinin üstesinden iyi bir şekilde geldik ve şimdi tüm gücümüzle mobilitenin geleceğini şekillendirmek istiyoruz" şeklinde yorumluyor.

İnternet üzerinden yapılan ankete 47.500'ün üzerinde çalışan katıldı. Bunlar, anketin bağımsız bir şekilde yapılabilmesi için profesyonel bir pazar araştırma şirketi tarafından seçildi. Çalışanlar hem kendi şirketlerini hem de sektörün başka şirketlerini değerlendirdiler. Şirketin kendi çalışanlarının ve sektördeki diğer çalışanların puanlarının yarısı sonuca dahil edildi. Sonuçlar daha sonra sıfır ile 100 arasında bir puana dönüştürüldü. Çalışanların kendi şirketiyle ilgili anket 50'den fazla konuyu kapsıyordu; can alıcı soru, işverenin arkadaşlara ya da aile üyelerine tavsiye edilip edilmeyeceğiydi.

Anket 17 Haziran -13 Temmuz 2020 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi. Bu, birinci ve ikinci korona dalgalarının arası anlamına geliyor. Bu nedenle çalışanlar, değerlendirmede işverenlerinin kriz yönetimini de dikkate alabildiler.

İşveren sıralamasının tamamı, STERN'in 21.01.2021 tarihli güncel sayısında (Sayı 04/2021) yayınlandı.