ElringKlinger akü bileşenleri için büyük sipariş aldı

ElringKlinger AG, hücre temas sistemleri için yüksek hacimli bir sipariş aldı.

Holding, 2022'nin ilk yarısından itibaren, bir Alman premium araç üreticisinin seri platformu için orada akü sistemleri üreten küresel bir akü üreticisinin Almanya tesisine tedarik sağlayacak. Sipariş, orta üç haneli milyon Avro aralığında toplam hacme sahip ve yaklaşık dokuz yıl sürecek. Neuffen tesisindeki seri üretimin önümüzdeki on beş ay içinde başlaması planlanıyor.

ElringKlinger AG'nin CEO'su Dr. Stefan Wolf, bununla ilgili olarak şunları söylüyor: "Bu sipariş, ElringKlinger için dönüşüm sürecindeki bir diğer önemli adımdır ve lider akü bileşenleri tedarikçisi olarak yetkinliğimizin altını çizmektedir. Küresel bir akü üreticisinin hücre temas sistemlerimizde karar kılması bizi çok sevindirdi ve geleceğin teknolojilerine erkenden uyum sağlama konusunda verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu onayladı."

ElringKlinger, yaklaşık on yıldan bu yana akü bileşenleri ile hücre temas sistemlerinin seri üretimini gerçekleştiriyor. Bunlar ilgili müşterinin ihtiyacına tam olarak uyarlanmış oldukları için doğrudan hücre konektörüne yerleştirilebiliyor ve kaynak yapılabiliyor. Hücre temas sistemleri, hücre konektörlerini barındıran ve tüm tolerans konumlarında kurulabilirliği sağlayan plastik bir destek çerçevesinden oluşuyor. Gerekli gerilim ve ısı sensörleri zaten içlerinde mevcuttur, ayrıca izleme elektroniği de entegre edilebilir.

Holding, bileşenlere ek olarak, prizma ve silindir formlarında yüksek performanslı modüllerin yanı sıra komple akü sistemleri de sunuyor. İlk seri siparişler şu anda ön üretim aşamasında.